Szakértő válaszol

Oltóközpont

Oltóközpontunkba lehetősége van telefonon, vagy online időpont előjegyzésre:
Ha az oltásokkal kapcsolatosan speciális kérdése van, akkor keresse Dr. Béres Zsuzsannát a 06 30 937 9349 telefonszámon.

Hozott oltóanyagot nem áll módunkban beadni.

A Budai Oltóközpont és Magánorvosi Centrum munkája során kiemelten fontosnak gondolja a betegségek megelőzését, hiszen sokkal egyszerübb valamit megelőzni, mint gyógyítani. Erre fókuszálva felhívjuk figyelmét az Ön számára ajánlott oltásokra is tanácsadásunk keretében, melyek bizonyos állapotokhoz, életkorhoz kötötten fontosak a nemzetközi ajánlások figyelembevételével.


Számos baktérium és vírus által okozott betegség megelőzhető védőoltásokkal. Ismereteink folyamatosan bővülnek, egyre korszerübb oltóanyagok jelennek meg a piacon,Ezek részben teljesen új oltóanyagok, (méhnyakrák) vagy egy korábbi oltóanyag tökéletesebb változatai.(konjugált agyhártyagyulladás elleni oltóanyag) Amennyiben szívesen töltjük szabadidőnket az erdőben, fontos hogy a kullncsok által terjesztett agyhártyagyulladással szemben védelmünk folyamatos legyen. Amennyiben szexuálisan aktívak vagyunk érdemes gondolni a méhnyakrák megelőzésére. Férfiak esetében is javasolt lehet a HPV vírussal szembeni védelem kialakítása. Ötven év körül az immunrendszer fiziológiás öregedése indokolttá teszi a pneumococcus elleni védőoltás beadását is, hiszen egy ilyenkor kapott oltás, később akár az életünket is megmentheti. A Erről részletesen az ajánlott oltások menűpontban olvashat majd!


A Budai Oltóközpont és Magánorvosi Centrum Nemzetközi Oltóközpont, így Ön az utazásokkal kapcsolatos oltásait nálunk helyben meg is tudja kapni, a konzultációt követően, a megbeszélt ütemezés szerint. Bizonyos krónikus betegségek is szükségessé tehetnek.
Évente minden tizedik utazó megbetegszik valamilyen betegségben az utazása során, illetve minden tízezer utazóból egy meghal egy külföldi nyaralás alatti megbetegedés miatt. A világon évente több millió hepatitises, maláriás és hastífuszos megbetegedést regisztrálnak az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kimutatásai alapján.

Utazás előtt érdemes utánanézni, hogy az adott ország milyen egészségügyi veszélyeket rejt és ennek tudatában dönteni a felkészülésről.

Sajnos Magyarországon is előfordulnak évente úgynevezett „behurcolt” megbetegedések, aminek oka elsősorban a felkészületlenség.

Ha külföldre utazik, tájékozódjon és gondoskodjon a kötelező / ajánlott védőoltásokról.

A javasolt oltások köre függ az ön egészségi állapotától, a célországtól, életkorától, az idegenben tartózkodás hosszától, az esetlegesen korábban kapott oltásoktól! Bizonyos állapotok szükségessé tehetik a fokozott éberséget egyes betegségekkel szemben. (pl diabetes hepatitis B, lépeltávolítás: tokos baktériumok) a családtervezés alkalmával is érdemes áttekinteni, hogy a leendő kismama védett-e bizonyos betegségekkel szemben, mert az immunitás hiánya komolyan fenyegetheti a születendő gyermek egészségét.

Az utazással kapcsolatos oltások és tanácsadás egészségügyi szolgáltatás (1997. évi CLIV. tv. 57. (2) c) pont), a térítés összege hasonló minden regionális ÁNTSZ, valamint a főváros oltóközpontjaiban.Az utazással kapcsolatos oltásokra nem vonatkozik a közgyógy-ellátási kedvezmény. Az árak a mindenkori gyógyszeráraknak megfelelően változhatnak.

Fehérvári úti rendelőnkben az utazásokkal kapcsolatos kötelező / ajánlott védőoltásokon kívül több betegség megelőzését szolgáló védőoltással is állunk rendelkezésére, előre egyeztetett időpontban. Oltóközpontunk a sárgaláz elleni oltás kiemelt centruma. A tanácsadás alkalmával felhívjük figyelmét az esetleges kockázatokra,tanácsokkal látjuk el, ami segítségére lehet az utazás alkalmával, hogy egészségesen is érkezzen haza! Bármely kérdésére igyekszünk válaszolni!

Keressen bizalommal bennünket! Oltások, védőoltások utazás előtt!

Oltóközpontunkba lehetősége van telefonon, vagy online időpont előjegyzésre is!
Amennyiben oltással kapcsolatos speciális kérdése van, keresse Dr. Béres Zsuzsannát a 06 30 937 9349 telefonszámon.

Mokeropt logó