covid 19 vírus logó

Budai Egészséges Életmód Centrum

A Budai Magánorvosi Centrum keretein belül, mégis kicsit önálló részlegként működik az Egészséges Életmód Központunk.

Ennek az egységnek elsődleges célja pácienseinknek segítséget nyújtani az egészséges életmódra való áttérésben. Szakorvosi vizsgálatot követően pácienseink már tisztában vannak vele, min kellene változtatniuk, azonban az első lépések megtételéhez gyakorlati útmutatóra, ösztönzésre van szükségük. Számukra ajánljuk az Egészséges Életmód Központ felkeresését.

Itt találkozhatnak dietetikusunkkal, aki egyfelől megtanítja pácienseinknek az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás alapjait általánosságban, másfelől személyre szabottan segít az adott állapothoz, betegséghez leginkább megfelelő étrend összeállításában.

Sokan szenvednek a mozgásszegény életmód miatt mozgásszervi panaszoktól, izommerevségtől, ízületi fájdalmaktól, elhízástól. Számukra jó lehetőség igénybe venni masszázs, illetve személyi tréning programunkat. Testedzéseink során leginkább a törzs izmai, azaz core-izomzat edzése kerül előtérbe, hangsúlyos nyújtás-lazítás mellett. Sportsérülések, izomhúzódások kezelésére taping terápiát alkalmazunk.

Szintén ebben a központban kapott helyett az alternatív gyógyászat szakrendelése is, ahol fitoterapia, természetgyógyászat felé fordulhatnak azon betegeink, akik a hagyományos orvoslás mellett kiegészítésként mást is szeretnének kipróbálni.

Gondoltunk a kicsikre is. Iskolaérettségi vizsgálat az 5-6 éves korosztály részére ajánlott, míg gyógypedagógusunk újszülött kortól várja a fejlődésükben picit megkésett, vagy a lassabban, illetve másként fejlődő apróságokat szűrővizsgálatra.

Dietetika

Kudron Emese

Kudron Emese bemutatkozása

Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben dolgozom főállásban terápiás dietetikusként, sebészeti betegek ellátásáért, a sebgyógyulásukat és rehabilitációjukat elősegítő dietoterápiáért vagyok felelős. Főként cukorbetegek orvosi táplálkozás terápiájával és egyéb társbetegségeikkel (magas vérnyomás, köszvény, magas koleszterin szint) foglalkozom nap, mint nap. Pár éve a magánszférában is ellátok pácienseket, főként cukorbetegség, testtömeg csökkentés, testtömeg növelés, várandósok táplálkozása, terhességi cukorbetegség, táplálékallergia és –intolerancia, válogatós gyermek témakörökben. Angol nyelven is vállalok tanácsadást. 2013 óta a Bátor Tábor élményterápiás táboroztatásában veszek részt önkéntes cimboraként, dietetikusként. Szakmai ismereteim tudományos kongresszusok látogatásával bővíti és számos konferencián előadóként is részt vesz. Érdekel a szívvel az egészségügyben szemlélete, a páciens központú gyógyítás. A tanácsadásaim általában kötetlen hangulatú, nem szokványos konzultációk. Szerencsésnek érzem magam, hogy segíthetek a helyes táplálkozási ismeretek kialakításában vagy elmélyítésében, a diétahibák korrigálásában. Nagyon szeretek főzni és jókat enni, a világkonyha a gyengém (indiai, thai, mexikói) és számos receptötletem is van a reform köntösbe bújtatott hagyományos magyar ételeken túl. Úgy gondolom akkor végeztem hatékony munkát, ha az általam adott tanácsok minél komfortosabban betarthatók, miközben nem veszik el az étkezés öröme és ízek élvezete.

Személyi edzés

Skrapits ÁgnesSkrapits Ágnes bemutatkozása

Andragógia valamint a kommunikáció területén szereztem a diplomáimat. Az egyetemen tanultakat felhasználva és alkalmazva az elmúlt tíz évben a felnőttképzés területén dolgozom, a szívemhez közel álló államilag elismert egészségügyi szakképzéseket és az ezekhez kapcsolódó szakmai vizsgákat szervezem.

Emellett a sport mindig jelen volt a mindennapjaimban. A fitness közel 10 éve része az életemnek. Egyre komolyabban érdekelt és szerettem volna tudatosabban végezni. Közben láttam az edzőteremben, hogy hányan végzik helytelenül a gyakorlatokat és hányan nem tudják helyesen használni a gépeket. Ezek nemcsak eredményt nem fognak hozni, de sérülésveszélyesek is. Célom a vendégek részére a kitűzött célok elérésének segítése, a biztonságos és helyes géphasználat valamint gyakorlat végrehajtásának megtanítása. A sport, a mozgás nemcsak esztétikai szempontok megvalósítása érdekében fontos, hanem az egészség megőrzésében, fenntartásában, javításában!

A fitness instruktor képzés mellett, fizioterápiás asszisztens képzést is elvégeztem. Ebben a képzésben még mélyebben, részletesebben elsajátítottam a szakmai ismereteket az emberi szervezet, ezen belül a mozgás szervrendszerének ismeretanyagára vonatkozóan. E képzésben megtanultam a különböző elektroterápiás gépek használatát, valamint a lézer terápia alkalmazását. Tervem a további szakmai tanulás, fejlődés a személyi edzés, a rehabilitáció és a sportfizioterápia területén. A Medical fitness vonal érdekes számomra. Tervem a teremedzői, személyi edzői feladatok ellátása magas szakmai tudás birtokában a preventív edzés támogatásával. Fizioterapeutaként, pedig egy esetlegesen kialakult sérülést követően a rehabilitációban való szakmai segítség nyújtása.

Mottóm: „Csinálj ma valami olyat, amit a jövőbeni Önmagad megköszön majd!” Úgy gondolom az élet minden területére alkalmazható, de az egészség megőrzése kiemelt fontosságú célkitűzés!

Végzettségeim:

  • Kommunikáció-művelődésszervező BA (nyomtatott sajtó – felnőttképzés szakirányok) 2012.
  • Andragógia MA 2016.
  • Fitness instruktor 2018.
  • Funkcionális tréner 2019.
  • Elastic Therapy tréner 2018.
  • Fizioterápiás asszisztens (elektroterápia, lézer,- mágnes terápia, lökéshullám terápia, tecarterapia, game ready és nyirokdrenázs) 2018.
  • KinezioTape – ProprioceptivPhysiotape Alaptechnikák 2019.

Alternatív gyógyászat

Dr. Pálfy AdriennDr. Pálfy Adrienn Eszter bemutatkozása

Dr. Pálfy Adrienn Eszter vagyok, háziorvos szakorvos-természetgyógyász. Utazási medicina, nemzetközi oltóorvosi végzettséggel is rendelkezem, jelenleg foglalkozás-egészségügyi rezidens vagyok. 2018-ban szakvizsgáztam háziorvostanból, jelenleg saját, kb 1700 fős praxisom van Pilisvörösváron, ahol igyekszem a természetgyógyászattal kapcsolatos szaktudásom is kamatoztatni a betegek gyógyulásának, egészségük megőrzésének érdekében.

Már egészen kiskoromtól kezdve érdeklődtem a gyógynövények világa iránt, a keleti kultúra is mindig érdekelt. Lenyűgözött az az egészségkultúra, amelyet megismerhettem tanulmányaim előtt és után is. Az orvosi egyetemi éveim alatt is több kurzust elvégeztem, amely a keleti gyógymódokkal, a hagyományos kínai orvoslással volt kapcsolatos.

Általános orvosi diplomám 2012-ben szereztem meg cum laude minősítéssel. Ötödéves medika koromban kezdtem el a természetgyógyászatot tanulni, és komolyabban megismerkedni az alternatív medicinával. Háziorvos rezidens időszakom során szereztem meg az alap természetgyógyász képesítésem. Ezt követően első szakképesítésként a fitoterápiát, azaz a gyógynövénygyógyászat szakot választottam, melyből sikeres vizsgát is tettem 2019-ben. Ez év második felében megismerkedtem a Bach-virágterápiával, amelyből sikeresen levizsgáztam. Jelenleg a fülakupunktúrás addiktológiát tanulom, és terveim között szerepel az aromaterápia, az életmód tanácsadó és terapeuta szakképesítések megszerzése.

Hiszem és tudom, hogy a holisztikus szemléletmódé a jövő a gyógyításban. Mindig egyénre szabottan szeretem megtalálni azt a módszert, amellyel a páciens öngyógyító folyamatait a leghatékonyabban tudom aktiválni. Nagy hangsúlyt fektetek az egészséges életmódra (táplálkozás és mozgásterápia), a betegségek megelőzésére, a test-szellem egységének harmóniájára törekedve. Igyekszem ötvözni a nyugati és keleti orvoslás adta lehetőségeket, ezzel törekedve a külső-belső egyensúlyi állapot elérésére pácienseimnél.

Orvosi diéta

Dr. Pácz AlexandraDr. Pácz Alexandra Nóra bemutatkozása

Belgyógyász, kardiológus szakorvos

1995-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen.

Végzés után a Merényi Gusztáv kórház kardiológiai profilú belgyógyászati osztályán dolgoztam, majd  átszervezés után, ugyanezen az osztályon a Szent István kórházban folytattam  munkámat. Előbb belgyógyászatból, később kardiológiából  szakvizsgáztam. Kórházi munkám mellett több másodállást is vállaltam, melyek segítségével megismerhettem a betegellátás sokszínűségét.

Második gyermekem születése után, családom érdekében, a sok éjszakai, valamint hétvégi ügyelettel járó kórházi munkát nappali szakrendelésre váltottam.

Előbb a Budai Egészségközpontban, majd a Budai Magánorvosi Centrumban helyezkedtem el.

Immár hat éve a Budai Magánorvosi Centrum orvosigazgatójaként dolgozom, ahol kardiológiai szakrendelésen kívül, a betegségek megelőzésére, az egészséges életmód terjesztésére fektetve a hangsúlyt, vezetem a managerszűrő programunkat, valamint az Egészséges Életmód Központot.  A Medfood programjához csatlakozva, orvosi diéta néven segítem pácienseimet az optimális testsúly elérésében.

Kicsi gyermekkorom óta aktívan, gyakorlatilag napi szinten sportolok, számos sportágat kipróbálva, versenyeken részt véve. . Hiszem, hogy csak úgy lehetek pácienseim számára hiteles, ha én magam is úgy élek, ahogyan azt nap, mint nap számukra javaslom.

Annak érdekében, hogy pontos tanáccsal láthassam el betegeimet, orvosi diplomám, valamint szakvizsgáim mellé, néhány évvel ezelőtt személyi edzői képesítést szereztem.

Hiszem, hogy soha nem késő változtatni. Hiszek a sport erejében, tudom, hogy számos egyéb jótékony hatása mellett a sport rendszerességre, kitartásra, fegyelemre nevel. Ezen tulajdonságok az élet bármely terén kulcsfontosságúak. A rossz szokások leküzdéséhez, a helyes étrend kialakításához, a tudatos életmódváltáshoz elengedhetetlen a páciens szilárd elhatározása. Tudom, hogy sokszor egyedül nehéz elindulni, rengeteg kérdés, kétely, félelem  tör elő. Ilyenkor fontos, hogy legyen valaki, akibe lehet kapaszkodni, aki megérti ezeket a problémákat, átsegít a holtpontokon.  A hozzámfordulóknak segítek az út kijelölésében, a reális célok megfogalmazásában, a motiváció fenntartásában.

Kudron Emese dietetikus árlistája

SzolgáltatásÁr
Első konzultáció ( OMRON testösszetétel méréssel)12.000 Ft.
Kontroll (OMRON testösszetétel méréssel)9.000 Ft.
Első konzultáció+ testösszetételmérés professzionális géppel (Seca mBCA 525)17.000 Ft.
Kontroll+testösszetételmérés professzionális géppel (Seca mBCA 525)14.000 Ft.
Testösszetételmérés önmagában, professzionális géppel (Seca mBCA 525)8.000 Ft.

Skrapits Ágnes személyi edző árlistája

SzolgáltatásÁr
Egyéni edzés8.000 Ft. / 60 perc
Páros edzés7.000 Ft. / fő / 60 perc
Otthoni edzésprogram írása2.000 Ft.

Dr. Pálfy Adrienn alternatív gyógyász árlistája

SzolgáltatásIdőtartamÁr
Első találkozás- Általános orvosi állapotfelmérés (antropometria-életmód tanácsadással- anamnézis felvétellel, korábbi leletek áttekintésével), terápiás terv kidolgozása 40 perc13.000 Ft.
További állapotkövetés, konzultáció 20 perc9.000 Ft.
Bach-virágterápia- első konzultáció-terápiás terv kidolgozása, szerválasztás 30 perc9.000 Ft.
Bach-virágterápia- további konzultáció 20 perc7.000 Ft.
Egyénre szabott Bach cseppek készítése, üvegbenegyediegyedi
Fitoterápiás szaktanácsadás-első konzultáció 30 perc10.000 Ft.
Fitoterápia- további konzultáció 20 perc8.000 Ft.
Fitoterápia és Bach-virágterápia szaktanácsadás együtt 35 perc12.000 Ft.
Fito és Bach-virágterápia további konzultációk 20 perc9.000 Ft.

Dr. Pácz Alexandra Nóra orvosi dietetikus árlistája

SzolgáltatásÁr
Első rendelés (OMRON testösszetétel méréssel)14.000 Ft.
Első rendelés + Seca géppel testösszetétel mérés19.000 Ft.
Kontroll (OMRON géppel)10.000 Ft.
Kontroll + Seca, professzionális testösszetételmérés15.000 Ft.
Testösszetételmérés önmagában, professzionális géppel (Seca mBCA 525): 8.000 Ft.

Foglaljon időpontot!

Válasszon időpontot!
Elfogadom: